Bezienswaardigheden AmerikaBlogSan Francisco

41 bezienswaardigheden in San Francisco, gratis!

De stad San Francisco heeft de reputatie één van de duurste steden ter wereld te zijn, maar je weet wat ze zeggen: ‘de beste dingen in het leven zijn gratis.’ Laat dit nu ook voor San Francisco gelden, want de leukste, mooiste en meest prachtige bezienswaardigheden in San Francisco zijn inderdaad gratis!

Een menu van $400 of een kop koffie van $10 is de normaalste zaak in San Francisco.

Dit komt misschien als een verrassing, maar wist je dat je in San Francisco een menu kan proeven van $400 en bijna op iedere hoek van de straat een kop koffie kan bestellen van $10? Niet erg goedkoop, maar veel van mijn favoriete bezienswaardigheden in San Francisco kosten helemaal niets en zijn gewoon gratis.

Je hoeft dus geen fortuin uit te geven om een gezellige tijd te hebben in San Francisco. Om dat te bewijzen, heb ik een lijst van 41 gratis bezienswaardigheden in San Francisco gemaakt. Bekijk de lijst en wie weet doe je nog ideeën op voor je eigen reis naar San Francisco.

 

41 bezienswaardigheden in San Francisco, gratis!

1. Golden Gate Bridge.

Wandel gratis over de Golden Gate Bridge. Rijd je met je huurauto over de Golden Gate Bridge, dan moet je tol betalen, maar wandelen over de brug is helemaal gratis. Over de brug fietsen in San Francisco is een spectaculaire beleving, maar dan moet je wel een beetje geld uitgeven aan je huurfiets.

–> Bij deze bedrijven huur je een fiets in San Francisco!

 

2. San Francisco Oakland Bay Bridge.

Wist je dat San Francisco nog een brug heeft? De San Francisco Oakland Bay Bridge. Onder aan die brug heb je een schitterend uitzicht op de lichtjes van de brug. Met name tijdens zonsondergang, ongeveer 20 minuten ervoor. Dan kleurt de lucht helemaal roze.

 

3. Stadhuis (City Hall).

Breng een bezoekje aan het stadhuis (City Hall) in San Francisco aan de Van Ness Ave. Bewonder de prachtige architectuur. Wist je dat de koepel van dit stadhuis de vijfde grootste in de wereld is? Binnen zijn er verschillende exposities te bewonderen en in de kelder vind je een kunstgalerie.

Adres: 1 Dr Carlton B Goodlett Pl, San Francisco, CA 94102.

 

4. Lombard Street.

Maak een wandeling over Lombard Street, winkels, eettentjes en hotels. Je vindt het er allemaal.

lombard-street-gratis-bezienwaardigheden-san-francisco

 

5. Land Ends Trail.

Maak een wandeling op de Land Ends Trail. Je vergeet hier bijna dat je in San Francisco bent en je krijgt een fantastisch uitzicht op de Stille Oceaan en de Golden Gate Bridge. Je kunt de resten van een schip zien liggen en als je naar beneden loopt, kom je in een doolhof terecht.

Adres: Lands End Trail, San Francisco, CA 94121.

 

6. Sutro Baths (trail).

Nog iets spectaculairs zien? Ga naar Sutro Baths (trail) om de ruïne te zien van wat vroeger ’s werelds grootste overdekte zwemcomplex was. De wandeling bij de Sutro Baths upper trail is trouwens ook de moeite waard.

Adres: 1004 Point Lobos Ave, San Francisco, CA 94121.

 

7. Pier 39.

Een beetje toeristisch natuurlijk, maar bekijk de zeehonden bij Pier 39. Ze liggen voor je klaar. Nog een iconische bezienswaardigheid in San Francisco die gratis is!

–> Uitgebreid artikel over de zeehonden van San Francisco.

Adres: The Embarcadero, San Francisco, CA 94133.

 

8. Alamo Square.

Geniet van het uitzicht en bewonder de fotogenieke Victoriaanse huizen van Alamo Square. De wat ‘ouderen’ onder ons weten dat de huizen bij Alamo Square in de televisie serie Full House zaten.

Adres: Steiner St & Hayes Street, San Francisco, CA 94117.

 

 

 

Bezienswaardigheden San Francisco, gratis!

9. Palace of Fine Arts.

Genieten van het indrukwekkende Palace of Fine Arts, een monument dat gecreëerd is om kunstwerken te exposeren. Je kunt bij dit monument heerlijk op de met gras begroeide heuvel zitten of hier een stop voor de lunch maken.

Adres: 3601 Lyon St, San Francisco, CA 94123.

 

10. Filbert Street Steps.

Beklim de Filbert Street Steps, een van de beroemdste trappen van San Francisco. Binnen 30 minuten wandel je helemaal door tot aan de voet van Coit Tower.

Hoewel het geld kost om Coit Tower te betreden, is het uitzicht vanaf de voet van de toren alleen al de moeite waard. Je ziet vanaf hier de stad, de heuvels van San Francisco, de baai en beiden bruggen.

 

11. Het Presidio.

Het Presidio is een groot park in San Francisco van 1.500 hectare en ligt op een voormalige legerbasis. Je hebt hier kilometers aan wandelpaden, een golfbaan en een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge. Vergeet ook het zandstrand Baker Beach niet te bezoeken.

Adres: Washington Blvd, San Francisco, CA 94129.

 

12. PresidiGo Shuttle.

Maak gebruik van de gratis PresidiGo Shuttle, die je naar de vele bezienswaardigheden in Presidio brengt, maar ook naar het centrum van San Francisco.

–> Bekijk de officiële website van PresidiGo Shuttle.

 

13. Fort Point.

Leer over de militaire geschiedenis van San Francisco en geniet van een uniek uitzicht op de Golden Gate Bridge bij Fort Point.

Adres: Long Ave & Marine Dr, San Francisco, CA 94129.

 

14. Marshall’s Beach.

Marshall’s Beach ligt een een beetje verscholen, maar is de moeite waard. Alleen al het zicht op de Golden Gate Bridge is de wandeling waard.

Adres: Langdon Ct, San Francisco, CA 94129.

 

15. Crissy Field.

Ga in het gras zitten bij Crissy Field en en geniet van de zon, relax op het strand of maak een wandeling langs de Presidio Promenade. Volgens kenners is dit de beste plek in San Francisco om een rondje te rennen.

Adres: San Francisco, CA 94129.

 

16. Golden Gate Park.

Met 405 hectare, is Golden Gate Park een van de grootste stedelijke parken ter wereld. Je verwacht het niet, maar het Golden Gate Park in San Francisco is groter dan Central Park in New York City. Meer dan 13 miljoen mensen bezoeken elk jaar het park en het is het vijfde meest bezochte park van de Verenigde Staten.

Er is zoveel te doen en te zien in dit park. Wat te denken van musea bezoeken, tuinen, meren, speeltuinen, molens, monumenten en nog veel en veel meer. En het mooiste is dat de meeste dingen in het park gratis zijn!

Adres: 1199 9th Ave, San Francisco, CA 94122

 

 

 

41 bezienswaardigheden San Francisco, gratis!

17. Bizons kijken in Golden Gate Park.

Bizons in San Francisco? Ja! Golden Gate Park is de thuisbasis van een kudde bizons, die zich in het westelijk deel van het park bevinden, naast Spreckels Lakes.

Voor de goede orde: de bizons leven wel achter een hek ;-).

Adres: 1237 John F Kennedy Dr, San Francisco, CA 94121.

 

18. Stow Lake.

Maak een wandeling rondom Stow Lake. Het kost je dan misschien geld om een roeiboot of waterfiets te huren, maar je kunt gratis om het meer wandelen. Tijdens je wandeling loop je over twee bruggen en heb je een schitterend zicht op het kleurrijke Chinese Paviljoen en op Huntington Falls.

Adres: 50 Stow Lake Dr E, San Francisco, CA 94118.

 

19. Strawberry Hill.

Neem een kijkje op de top van Strawberry Hill. Er  is hier trouwens ook een kleine waterval die naar beneden klettert. Strawberry Hill is het hoogste punt van Golden Gate Park. Op de top krijg je ook een prachtig uitzicht op San Francisco, de Golden Gate Bridge en op heldere dagen zie je zelfs Mt. Tamalpais.

Adres: 50 Stow Lake Dr, San Francisco, CA 94118.

 

20. Rose Garden, Golden Gate Park.

Maak tijdens je wandeling in Golden Gate Park een stop en ruik aan de vele rozen bij Rose Garden.

 

 21. Shakespeare’s Garden.

Aan de andere kant van het park en Rose Garden ligt Shakespeare’s Garden. Een kleine, maar mooie tuin die meer meer dan 200 planten en bloemen herbergt, die allen worden vermeld in Shakespeare’s werken.

 

22. Harmon observation Tower bij het Memorial Museum.

Geniet van het uitzicht bij Harmon observation Tower in het Young Memorial Museum. Dit is een verborgen juweeltje en misschien wel een van de leukste gratis bezienswaardigheden van San Francisco.

Want de meeste reizigers weten niet dat de toegang tot het museum en de Tower gratis is!

Adres: 50 Hagiwara Tea Garden Dr, San Francisco, CA 94118.

 

23. Redwood bos.

Wist je dat onder aan de Transamerica Pyramid in San Francisco een klein Redwood bos ligt. Oké, het is geen heel bos en maar half-acre groot, maar er staan Redwood bomen in San Francisco.

De bomen zorgen voor wat rust in het midden van het drukke centrum van San Francisco. Plus vindt je hier een fontein ter ere van Mark Twain.

Adres: 600 Montgomery St, San Francisco, CA 94111.

 

24. Twin Peaks.

Wandel of rijd met je huurauto naar de top van Twin Peaks voor een van de meest iconische uitzichten van San Francisco. Een spectaculaire bezienswaardigheid in San Francisco en helemaal gratis te bewonderen!

Adres: 501 Twin Peaks Blvd, San Francisco, CA 94114.

 

 

Bezienswaardigheden San Francisco, gratis!

25. China Beach.

Weggestopt tussen Baker Beach en Lands End, ligt China Beach, een verborgen juweeltje en een plaatselijke favoriet van de inwoners van San Francisco. Het kleine strand is voorzien van een beschutte baai met een prachtig uitzicht op de brug en de Marin Headlands.

Adres: 340 Sea Cliff Ave, San Francisco, CA 94121.

 

26. Mt. Davidson.

Mt. Davidson, ook weer zo’n ‘groen’ juweeltje midden in San Francisco. Klim naar de top van Mt. Davidson, het hoogste natuurlijke punt in de stad. Op de top van deze berg staat trouwens een gigantisch betonnen kruis.

Adres: 14 Dalewood Way, San Francisco, CA 94127.

 

27. 16th Avenue Steps.

Beklim de 16th Avenue Steps. Meer dan 220 buren, waarvan de namen in de trappen zijn gemetseld, hebben dit wijk project gesponsord. Een bestaande trap in de wijk, met 163 treden, is voorzien van indrukwekkende mozaïek tegels. Schitterend om naar te kijken. Als je eenmaal de top van de trap bereikt, kun je vervolgens naar Grandview Park.

Adres: 16th Ave, San Francisco, CA 94122.

 

28. Cupid’s Span.

Bewonder de Cupid’s Span samen met het prachtige uitzicht op de baai van San Francisco. Het reuze pijl en boog sculptuur werd gemaakt door kunstenaars Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen.

Het beeld is geïnspireerd op de reputatie van San Francisco als de thuishaven van Eros.

Adres: The Embarcadero & Folsom Street, San Francisco, CA 94117.

 

 

29. Wave Organ.

Luister naar de geluiden van de Wave Organ. Dit bouwwerk is gecreëerd door het Exploratorium en is eigenlijk een muziekinstrument dat wordt gespeeld door de golven van de oceaan. Als het vloed is, kun je echt muziek van de golven horen.

Adres: 83 Marina Green Dr, San Francisco, CA 94123.

 

30. Golden Gate Fortune Cookie Factory.

Kijk eens bij de Golden Gate Fortune Cookie Factory hoe gelukskoekjes worden gemaakt. Heel leuk om te zien. Hoewel de toegang tot de fabriek gratis is, vragen ze, als je wat foto’s maakt, bij het verlaten van de fabriek een fooi of dat je een aantal koekjes koopt.

Adres: 56 Ross Alley, San Francisco, CA 94108.

 

31. City Guides.

Gratis wandeltochten door de stad met een reisgids. City Guides heeft een uitgebreide lijst van vrijwilligers die rondleidingen door de stad geven. Waaronder bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge, het Presidio, Chinatown en nog veel meer.

–> Boek je gratis wandeltocht op de website van City Guides.

 

32. Muurschilderingen in Balmy Alley.

Bewonder de muurschilderingen in Balmy Alley. In de straat Balmy Alley vind je de grootste collectie van muurschilderingen in San Francisco. Het straatje is te vinden in de Mission District. In dit steegje zijn ware kunstwerken te vinden.

Adres: 50 Balmy St, San Francisco, CA 94110.

 

 

 

41 bezienswaardigheden San Francisco, gratis!

33. Muurschilderingen bij Clarion Alley.

Er zijn nog meer muurschilderingen te vinden in San Francisco en wel bij Clarion Alley. Ook gelegen in het Mission District. Om precies te zijn tussen Mission St en Valencia St in 17e en 18e Streets.

Clarion Alley beschikt over continu veranderende muurschilderingen die “maatschappelijk geëngageerd en esthetisch innovatief zijn.” Ze zijn ook erg mooi om naar te kijken ;-).

Adres: 90 Clarion Alley, San Francisco, CA 94110.

 

34. The San Francisco Fire Department Museum.

Het San Francisco Fire Department Museum toont schitterende antieke brandweerauto’s en je vindt in het museum de eerste brandweerwagen die ooit in Californië werd gebouwd.

Verder leer je hier over de belangrijke rol die de brandweer gespeeld heeft tijdens de tragische aardbevingen en grote brand in 1906.

Adres:  655 Presidio Ave, San Francisco, CA 94115.

 

35. Hyde Street Pier.

Gelegen in Fisherman’s Wharf, ligt Hyde Street Pier. Een pier vol met historische zeeschepen. Wil je de boten van binnen bekijken, dan moet je een kleine vergoeding betalen, maar je kunt gewoon gratis over de pier wandelen en schitterende foto’s maken.

Adres: 2905 Hyde St, San Francisco, CA 94109.

 

36. San Francisco Railway Museum.

Het San Francisco Railway Museum geeft inzicht in de geschiedenis van de stad, de historische trams en de Cable Cars van San Francisco. Verwacht hier geen groot museum, maar een kleine ruimte waar uitleg gegeven wordt over de historie van de trams.

Adres: 77 Steuart St, San Francisco, CA 94105.

 

37. Queen Wilhelmina Tulip Garden.

Een stukje Nederland in San Francisco met een windmolen en een kleine tulpen tuin. Gelegen aan de westelijke kant van het Golden Gate Park, zie je een windmolen die oorspronkelijk diende als irrigatiesysteem voor het park. De omliggende tuin met tulpen is op zijn mooist in februari en maart, wanneer de tulpen in volle bloei staan.

Adres: 1690 John F Kennedy Dr, San Francisco, CA 94121.

 

38. Lover’s Lane.

Maak een wandeling door Lover’s Lane in het Presido van San Francisco en bewonder Goldsworthy’s Wood Line sculptuur, die langs de bosrand slingert. Heerlijk om tijdens de zomerhitte lekker koel onder de bomen te lopen.

Adres: Lover’s Ln, San Francisco, CA 94129.

 

39. Gratis dansles in Golden Gate Park.

Wil je tijdens je vakantie in San Francisco eens lekker je heupen los gooien? Neem dan gratis dansles bij Lindy in the Park. Elke zondag, in het Golden Gate Park, kun je van 11:00 tot 14:00 uur heerlijk swingen op de muziek van goede DJ’s.

 

40. Golden Gate Park Band Concerts.

Elke zondag, van april tot oktober, kun je in de middag een gratis concert bijwonen bij de Golden Gate Park Band concerts. Het concert wordt gehouden in de Music Concourse en bevat diverse muzikale stijlen en thema’s.

Adres: 55 Hagiwara Tea Garden Dr, San Francisco, CA 94118.

 

41. Filmavond in het park.

Zin om in een park in San Francisco een gratis filmpje te pakken? Geniet van klassieke en moderne films in Dolores Park, Union Square en Washington Square Park. Op bepaalde data, tijdens de zomerperiode, vertonen ze namelijk films die je gratis kunt bijwonen. Bekijk de website voor de filmkalender.

 

 

Conclusie gratis bezienswaardigheden in San Francisco.

Nou, dit waren ze! 41 bezienswaardigheden in San Francisco die je gratis kunt bezichtigen. Volgens mij kun je met deze lijst wel wat ideeën opdoen voor je reis naar San Francisco.

Een reis naar Amerika is niet goedkoop en wat geld besparen op de bezienswaardigheden is dan toch weer mooi meegenomen.

Op mijn pagina San Francisco kun je wellicht nog meer leuke dingen ontdekken. Fijne vakantie en veel plezier met de gratis bezienswaardigheden van San Francisco!

 

Ook leuk om te lezen.

–> Alles wat jij wil weten over San Francisco. 

–> Hier ga je shoppen in San Francisco.

–> Alcatraz bezoeken? Dat doe je zo.

–> Fietsen huren in San Francisco.

–> Pas op! Dit zijn gevaarlijke wijken in San Francisco.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway one.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar San Francisco.

Op vakantie naar San Francisco? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar San Francisco.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar San Francisco.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in San Francisco.

Zoek overnachtingen

Camper huren in San Francisco.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in San Francisco.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button