Blog

Feestdagen in Amerika.

Tijdens onze reizen naar Amerika hebben wij het geluk gehad, om meerdere malen, bij een aantal feestdagen in Amerika aanwezig te zijn geweest. Zo hebben wij Kerstmis en oud- en nieuwjaar in Amerika gevierd. En waren we in Californië toen het grote feest van 4th of July losbarstten. Bovendien hebben wij ook meerder malen de deur van ons huurhuis in Florida opgedaan tijdens Halloween.

Tijdens je vakantie een Halloween ‘trick or treat’ beleving meemaken is iets wat je altijd bijblijft.

De Amerikanen hebben, vergeleken met ons Nederlanders, bijzonder weinig vakantie dagen. Wellicht schrik je hier een beetje van, maar Amerikanen hebben maar 14 vakantiedagen in een heel jaar. In Amerika heeft namelijk niemand automatisch recht op betaalde vakantie.

De meeste Amerikanen krijgen vrij tijdens 8 feestdagen en pas na een vijfjarig dienstverband kunnen ze drie tot vier weken vakantie krijgen, mits je in het hogere segment van banen valt.

Je begrijpt dat daarom elke feestdag in Amerika wordt aangegrepen en uitbundig wordt gevierd. Amerikanen houden wel van een feestje en ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel erg leuk vond om tijdens de feestdagen in Amerika te verblijven.

Tenzing Travel - Amerika

 

Feestdagen in Amerika.

Ga je op vakantie naar Amerika, dan is het zoals ik al aangaf een hele beleving om een van de feestdagen bij te wonen. Met name Independence Day oftewel 4th of July is een groot feest voor de Amerikanen. Want het draait die dag om vuurwerk, vrijheid en nationale trots. En dat laatste bezitten de Amerikanen in overvloed.

Kerstmis in Amerika is net even iets anders als bij ons. De Amerikanen eten zich niet twee dagen tonnetje rond net zoals bij ons in Nederland, maar de Amerikanen kennen alleen eerste kerstdag.

Ga je tijdens de herfstvakantie naar Amerika dan kan het nog wel eens zo uitpakken dat je samen met de Amerikanen Halloween kunt vieren. Wanneer je over straat rijd, zie je continu mensen verkleed en met kinderen langs de deuren gaan voor snoepjes of gezonde snacks. Erg leuk om te zien.

 

2020: Alle feestdagen op een rij.

 • 1 januari – New Year’s Day: Het begin van een nieuw jaar volgens de Gregoriaanse kalender.
 • 20 januari – Martin Luther King Day: Men viert het leven van Dr. Martin Luther King, Jr. die streed voor gelijke rechten en tegen rassensegregatie.
 • 17 februari – Presidents’ Day: Is een feestdag ter ere van alle Amerikaanse presidenten.
 • 25 mei – Memorial Day: Is vergelijkbaar met 4 en 5 mei in Nederland.
 • 4 juli – Independence Day : Een feestdag van democratie, vrijheid en nationale trots.
 • 7 september – Labor Day: Een feestelijke afsluiting van de zomer.
 • 11 september – Patriot Day: Herdenking slachtoffers van het World Trade Center op 11 september 2001.
 • 12 oktober – Columbus Day: Ontdekking van Amerika door Christopher Columbus.
 • 31 oktober – Halloween: Kinderen gaan griezelig verkleed langs de deuren met de leus ‘trick or treat’.
 • 11 november – Veterans day : Amerikaanse veteranen worden geëerd en bedankt voor hun bewezen diensten.
 • 26 november – Thanksgiving. Familie en vrienden komen samen en genieten een grootse maaltijd, vaak met gevulde kalkoen, aardappelpuree en cranberrysaus.
 • 25 december –  Kerstmis. In de meeste Amerikaanse staten kent men alleen eerste kerstdag.

 

4 juli in Amerika.

Zoals ik al aangaf zijn wij ooit in juli op vakantie geweest in Amerika en hebben 4th of July – Independence Day- meegevierd met de Amerikanen. Wat een bijzonder feest is dat zeg! Officieel is 4th of July een feestdag van democratie, vrijheid en nationale trots. Amerikanen vieren dit uitbundig met parades en er wordt op diverse plaatsen vuurwerk afgestoken.

Tijdens die dag zie je cheerleaders voorbij marcheren, militairen, fanfares en praalwagens. Maar ook Amerikanen volledig uitgedost op een paard voorbij zien komen is geen uitzondering. Het is echt een fantastisch feest en wanneer je in Amerika bent, hoop ik dat je getuige mag zijn van een van de vele parades of vuurwerk wat wordt afgeschoten.

feestdagen-amerika-parade-4-july

Tijdens het feest moet er natuurlijk ook gegeten worden. Grote pakken vlees worden uit de supermarkten gehaald en hamburgers, hot dogs en biefstuk wordt die dag in grote getalen op de grill gegooid. De een viert 4th of July met de hele buurt en de ander viert het juist weer met familie of vrienden. Independence Day is voor Amerikanen altijd een goede reden voor een tuinfeestje.

 

Halloween in Amerika.

Halloween is afgeleid van de woorden Hallow Even – Hallow-e’en-, oftewel All Hallows Eve: de avond voor het Katholieke ‘Allerheiligen’. Op die dag worden de heiligen herdacht, de volgende dag – Allerzielen- herdenkt men de doden. In Amerika vieren ze op 31 oktober Halloween.

Halloween is een feestdag waarbij kinderen zich verkleden en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen, lichtjes en enge maskers en roepen ‘trick or treat’. Waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoepjes) geven. Tijdens Halloween zijn er ook veel feesten te vinden in de stad.

Wij zijn tijdens onze vakantie in Florida naar Universal Studios geweest en hebben daar Halloween Horror Night meegemaakt. Dit is een absolute aanrader om een keer mee te maken. Een deel van Universal is omgebouwd en in de attracties van het park wordt je de stuipen op het lijf gejaagd. Niet erg geschikt voor kleine kinderen.

Vreemde wezens die met bijlen en bebloede kettingzagen voorbij lopen, vinden het een uitdaging om je aan het schrikken te maken. Maar ze mogen je nooit aanraken. De hele avond hoor je gegil, zie je voorbij lopende gillende tieners en volwassenen die net doen alsof ze niet bang zijn, maar toch even moeten slikken.

Wij zijn op een maandag geweest. Het is dan iets minder druk in het park en de tickets zijn die dag goedkoper. Halloween Horror Night is absoluut de moeite waard.

feestdagen-amerika-parade-4-july

 

Kerst in Amerika.

Tijdens onze wintersport in Amerika hebben wij kerstdag en nieuwjaar meegemaakt. Kerstmis in Amerika roept beelden op van felverlichte huizen en sokken aan een open haard. En zo vieren de meeste Amerikanen ook inderdaad Kerstdag. Je rijdt langs huizen die volledig zijn uitgepakt met lichtjes, kerstmannen, elven en opblaas snoepjes van wel 3 meter hoog. Niets is ze te gek. De kerstmannen vallen je werkelijk om de oren in de voortuinen van de gemiddelde Amerikaan.

Tijdens deze feestdag hangen veel kinderen sokken aan de open haard. De kerstman klimt door de schoorsteen om die dag cadeautjes te brengen. Als dank voor de kerstman, die met zijn arrenslee en rendieren over de daken vliegt, zet men vaak koekjes neer en een wortel voor de rendieren.

Op kerstochtend mogen de cadeautjes worden uitgepakt. Bijzondere kledingstukken die tijdens kerst in Amerika gedragen worden zijn de Christmas Sweaters. Truien met een kerstthema zoals rendieren of sneeuwsterren. Ook in Nederland dragen we steeds vaker deze trui tijdens de kerst.

feestdagen-amerika-wintersport-kerstdagen

 

Conclusie feestdagen in Amerika.

Is er tijdens je vakantie in Amerika een feestdag, ga dit niet uit de weg, maar vier die dag gezellig met de Amerikanen. Houdt er wel rekening mee dat veel winkels op bepaalde feestdagen gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben.

Ook in de Nationale Parken kan het voorkomen dat het Visitor Center op bepaalde feestdagen gesloten is. Check dit altijd even op de officiële website van de Nationale Parken van Amerika.

Aangezien de Amerikanen een 24/7 mentaliteit hebben, zul je zien dat je ook op feestdagen gewoon je Amerika reis kan voortzetten en vaak alles open is. Maar kerstmis is toch wel een uitzondering voor de Amerikanen. Veel winkels en officiële gebouwen zijn die dag gesloten.

Veel plezier tijdens de feestdagen in Amerika!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> Halloween in Amerika.

–> Coupons en kortingen in Amerika.

–> Wat is jouw Amerikaanse maat. 

Tenzing Travel - Amerika

 

Op vakantie naar Amerika.

Op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Amerika? Dan vind je hier de beste Amerika deals op een rij.

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik gebruik van onderstaande websites. Neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

 Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

 

SOCIAL CHECK-IN

Show More

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close