Bezienswaardigheden AmerikaBlogPhoenixSteden Zuidwest Amerika

Dit zijn dé 16 bezienswaardigheden van Phoenix, Arizona.

De stad Phoenix in Arizona zit niet in het ‘standaard rondje’ van het Zuidwesten van Amerika. De steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas worden meestal als eerste bezocht en bij een tweede reis naar Amerika komt de stad Phoenix met zijn bezienswaardigheden wellicht een keer om de hoek kijken.

Phoenix, de snelst groeiende stad van de Verenigde Staten.

Dit is begrijpelijk, want je kunt nu eenmaal niet in een vakantie het hele westen van Amerika zien. Maar wanneer bezoek je Phoenix en zijn bezienswaardigheden dan wel? Dat kan bijvoorbeeld als je San Diego bezoekt of op weg bent naar de Grand Canyon. Maar bijvoorbeeld ook als je een reis naar New Mexico maakt of een overnachting zoekt na je bezoek aan Joshua Tree National Park. Er zijn genoeg opties om Phoenix in je reisprogramma op te nemen.

Phoenix is de hoofdstad van de staat Arizona en met ongeveer 1,660,272 inwoners tevens de grootste stad van de staat. De stad is ook een van de snelst groeiende steden in Amerika. De temperaturen zijn er heerlijk en vanaf South Mountain Park heb je een prachtig zicht op de omgeving. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Phoenix en er is meer dan genoeg te beleven in het warme Phoenix, Arizona.

 

 

Kaart Phoenix.

kaart-phoenix-arizona

Phoenix heeft een aantal steden om zich heen liggen en met name de steden Scottsdale, Tempe, Mesa en Glendale worden vaak bezocht bij een bezoek aan Phoenix. Dit heeft voornamelijk te maken met een eventuele hotelovernachting en een aantal bekende bezienswaardigheden die in de steden rondom Phoenix liggen.

 

Dé 16 bezienswaardigheden van Phoenix, Arizona.

Bezoek je Phoenix, dan mag je onderstaande 16 bezienswaardigheden in de stad eigenlijk niet overslaan.

 

1. Heard Museum.

Traditie, cultuur en geschiedenis van 22 regionale Amerikaanse indianenstammen komen samen in het Heard Museum. Bezoek in het Museum de meeslepende tentoonstelling die verhalen vertelt van de inheemse bevolking van het Zuidwesten.

Adres: 2301 N Central Ave, Phoenix, AZ 85004, Verenigde Staten.

 

2. Phoenix Zoo.

In een van Amerika’s grootste non-profit dierentuinen vind je meer dan 1.400 dieren die in deze dierentuin een thuis hebben. Je kunt hier de Sumatraanse tijgers door de Savanne zien zwerven, maar ook een up-close encounter met giraffen krijgen.

Ontdek in de Phoenix Zoo de lokale flora en fauna en een van de kleinste beestjes van de Sonora woestijn.

Adres: 455 N Galvin Pkwy, Phoenix, AZ 85008, Verenigde Staten.

 

3. Phoenix Art Museum.

Het grootste beeldende kunst museum van het zuidwesten beschikt over een collectie van hedendaags werk en over wereldwijde meesterwerken. Als aanvulling op de beeldende kunst van het museum zijn er ook nog objecten uit Azië, Amerika en Europa te bezichtigen.

Wil je het museum met korting zien? Bezoek dan Phoenix Art Museum op woensdag tussen 15:00 uur en 21:00 uur tijdens de vrijwillige donatie uren. Of bezoek het museum op de tweede zondag van de maand tijdens de ‘vrije familie zondag’.

Adres: 1625 N Central Ave, Phoenix, AZ 85004, Verenigde Staten.

 

4. Hole-in-the-Rock.

Tijdens een van de meest lonende wandelingen in Papago Park, kom je uit op dit natuurwonder. Hole-in-the-Rock is een heuvel met openingen die gecreëerd zijn door water. Je ziet bij Hole-in-the-Rock een kamer met een brede ingang en een opening in het plafond.

Tijdens zonsondergang heb je hier een spectaculair uitzicht op het centrum van Phoenix.

Adres: 625 N Galvin Pkwy, Phoenix, AZ 85008, Verenigde Staten.

bezienswaardigheden-phoenix

 

5. Goldfield Ghost Town.

Bij het oostelijke deel van Phoenix vind je de oude mijnstad Goldfield, waar je terug gaat naar het Oude Westen. De stad werd in 1893 opgericht toen hier goud werd ontdekt. Het duurde niet lang voordat de goudader op was en de stad een langzame dood stierf.

Oké, het is een gereconstrueerd stadje en een beetje toeristisch, maar je raakt betoverd door de geschiedenis van het zuidwesten en de vuurgevechten van de getalenteerde acteurs. Deze bezienswaardigheid in Phoenix is zeker een bezoekje waard.

Adres: 4650 N Mammoth Mine Rd, Apache Junction, AZ 85119, Verenigde Staten.

 

6. Musical Instrument Museum.

Je kunt in dit museum instrumenten zien, horen en zelfs bespelen. In het Muziek instrumenten museum (MIM) hoor je duizenden instrument geluiden, terwijl je met een headset door de gangen wandelt.

Adres: 4725 E Mayo Blvd, Phoenix, AZ 85050, Verenigde Staten.

 

7. Camelback Mountain.

Het panoramische uitzicht vanaf de “bult” (genoemd naar de gelijkenis met een knielende kameel), vanaf deze iconische berg in Phoenix, is absoluut de klim waard. Er is een hoofd wandelpad aanwezig op Camelback Mountain en je krijgt op 1.200 meter een schitterend uitzicht over de stad. Camelback is een van de meest populaire wandelplekken van Phoenix.

Adres: n 85018, 5700 N Echo Canyon Dr, Phoenix, AZ 85018, Verenigde Staten.

 

8. Arizona State Capitol Museum.

De oudste vleugel van het Arizona State Capitol wordt gebruikt als een museum en vertelt het verhaal van de staat. Dit neo-klassieke statehouse werd voltooid in 1900, 12 jaar voordat het grondgebied een staat werd.

Je kunt in dit Museum iets leren over de in 1941 gezonken USS Arizona op Pearl Harbor. Als je er toch bent, bekijk dan meteen het zilveren servies van het schip.

Adres: 1700 W Washington, Phoenix, AZ 85007, Verenigde Staten.

 

9. Scottsdale Fashion Square.

Het is natuurlijk normaal dat een stad als Phoenix ook een van de grootste winkelcentrums in Arizona heeft. En laat Scottsdale Fashion Square nu ook een van de meest bezochte Malls in de Verenigde Staten zijn.

Met drie verdiepingen en met meer dan 225 huurders heeft Scottsdale Fashion Square de bekendste merken in huis. Merken als Prada, Jimmy Choo, Gucci, Burberry en Tiffany kunnen je kledingkast vullen.

Adres: 7014 E Camelback Rd, Scottsdale, AZ 85251, Verenigde Staten.

 

10. Children’s Museum of Phoenix.

Tegenover Heritage Square en het Arizona Science Center vind je het Children’s Museum of Phoenix. Het museum doet er alles aan om kinderen te stimuleren. Er is een interactieve tentoonstelling waar kinderen kunnen klauteren naar grote hoogtes.

Adres: 215 N 7th St, Phoenix, AZ 85034, Verenigde Staten.

museum-phoenix-arizona

11. Desert Botanical Garden.

De kronkelende paden van de woestijn tuin in de Desert Botanical Garden bieden een fantastische veelzijdigheid aan planten. Van torenhoge saguaros cactussen tot delicate bloemen.

Adres: 1201 N Galvin Pkwy, Phoenix, AZ 85008, Verenigde Staten.

 

12. Heritage Square.

Om een idee te krijgen hoe Phoenix er vroeger uitzag, breng je een bezoekje aan Heritage Square. Omgeven in het groen, zie je bij Heritage Square een verzameling aan woningen en bedrijfspanden die dateren uit 1881 (Forest Burgess Carriage House) en 1923 (Hughes-Stevens Duplex).

Dit zijn de laatste overgebleven gebouwen van Phoenix uit die tijd. De gebouwen worden tegenwoordig gebruikt als bars, restaurants, cadeauwinkels en een musea.

Adres: 113 N 6th St, Phoenix, AZ 85004, Verenigde Staten.

 

13. South Mountain Park and Preserve.

Dit stadspark is perfect voor outdoor avonturen en ligt slechts enkele minuten van de stad. Het uitzicht op de skyline en de Sonora woestijn is niet het enige wat schitterend is in het Park. Zoek bijvoorbeeld ook eens naar oude rotstekeningen of wandel, fiets of rijd met de auto door South Mountain Park. Dobbins Lookout is het hoogst gelegen punt.

Adres: 10919 S Central Ave, Phoenix, AZ 85042, Verenigde Staten.

 

14. Roosevelt Row.

Roosevelt Row is een arts district in downtown Phoenix en vind je in Roosevelt Street van 7th Avenue in het westen tot 16th Street in het oosten. In dit gebied vind je uitzinnige muurschilderingen, hippe restaurants, bars en de mooiste art galeries.

Het gebied is sinds 1990 weer helemaal in opkomst, omdat kunstenaars zich hier in goedkope dichtgetimmerde gebouwen en voormalig crack huizen vestigden. Inmiddels is het een van de hipste buurten van Phoenix geworden.

 

15. Tovrea Castle.

Dit theatrale gepleisterde gebouw zou ooit een schitterend resort in de woestijn moeten worden, maar dit is er nooit van gekomen. Vervolgens werd het gebouw gekocht door Della Gillespie Tovrea, de vrouw van vee magnaat Edward Ambrose, en Tovrea Castle zou haar thuis blijven tot ze in 1969 overleed.

Tientallen jaren had Tovrea Castle de bijnaam “bruidstaart huis” en werd aan haar lot overgelaten, maar Tovrea Castle is tegenwoordig onderdeel van het Phoenix Parks System. Het huis werd hierdoor in de jaren 2000 prachtig hersteld, samen met de terrasvormige cactustuinen.

Je ziet in Tovrea Castle nog veel bezittingen van Della en een kogelgat in het plafond als gevolg van een gewapende overval toen Della 80 jaar oud was.

Adres: 5025 E Van Buren St, Phoenix, AZ 85008, Verenigde Staten.

 

16. Papago Park.

Slechts enkele minuten van het centrum ligt het iconische Papago Park. De thuishaven van rode rotsen en diverse wandelpaden. Je hebt in het Park vanaf diverse wandelpaden schilderachtige uitzichten.

Met name bij Hole-in-the-Rock, Desert Botanical Garden en de Phoenix Zoo kun je mooie wandelingen maken.

Adres: 625 N Galvin Pkwy, Phoenix, AZ 85008, Verenigde Staten.

 

 

Leuke dagtrips en bezienswaardigheden vanuit Phoenix.

 

1. Apache Junction Trail.

Bij Apache Junction begint de Apache Trail en via weg 88 (N Apache Trail) ga je langzaam omhoog de bergen in. Een deel van deze weg is geasfalteerd, maar er is ook een onverhard deel aanwezig. Controleer daarom de autoverzekering van je huurauto en kijk of je op deze weg mag rijden.

De weg tot Tortilla Flat is geasfalteerd, maar daarna gaat de weg onverhard verder. Een schitterende route die vrij steil is en met veel bochten, maar het uitzicht is op sommige stukken prachtig.

De route gaat via het Lost Dutchman Museum, Goldfield Ghost Town, Canyon Lake, Tortilla Flat, Apache Lake en de Roosevelt Dam. Je kunt via de 188 doorrijden naar Claypool en zo het rondje afmaken. Het hele rondje is ongeveer 300 kilometer, maar trek voor deze rit minimaal 6 á 7 uur uit.

–> Vind hier leuke tours naar de Apache Trail.

 

2. Dagtrip Grand Canyon.

Je kunt het grootste natuurwonder in de Verenigde Staten natuurlijk niet overslaan als je in Phoenix bent. Wil je vanuit Phoenix deze dagtrip niet zelf maken dan is het het makkelijkste om –> via Get Your Guide een tour te boeken.

Tijdens deze dagtrip bezoek je de historische Route 66, komt door het stadje Williams en word je uiteindelijk beloond met de meest magische Canyon van de Verenigde Staten. Je hebt drie uur de tijd in de Grand Canyon. Genoeg tijd dus om te genieten van deze iconische kloof.

–> Diverse bezienswaardigheden en dagtrips via Get Your Guide.

 

3. Sedona.

Wellicht is de stad Sedona een van mijn favoriete ‘verscholen steden’ van Arizona. Ben je in Phoenix, sla dan Sedona, een van de leukste steden in de omgeving van Phoenix, absoluut niet over.

De stad Sedona ligt op ongeveer 1360 meter hoogte, in het midden van diverse natuurgebieden en twee geweldige State Parks.

–> Dit zijn de allermooiste bezienswaardigheden van Sedona

bexzienswaardigheden-phoenix-sedona

 

Tijdsverschil Phoenix – Nederland.

Het tijdsverschil met Phoenix is acht uur. Het is in Phoenix acht uur vroeger dan in Nederland. Als wij in Nederland aan het avondeten gaan, dan is de gemiddelde inwoner van Phoenix net een paar uur wakker.

 

Klimaat en beste reistijd Phoenix, Arizona.

Phoenix is redelijk vlak, maar in de omgeving van Phoenix vind je behoorlijke hoogteverschillen. Dit komt omdat de stad in een vallei ligt, de Salt River Valley, ook wel “Valley of the Sun” genoemd. Omdat Phoenix in de Sonora woestijn ligt, heeft de stad te maken met een warm woestijnklimaat.

Wat typisch bij Phoenix hoort zijn de extreem hete zomers en de warme winters. Hierdoor is Phoenix ook een perfecte winterbestemming. Want met een totaal aantal uren aan zonneschijn van bijna 3900 uur per jaar zit je in Phoenix als zon liefhebber goed.

Regen valt er nauwelijks in Phoenix en in verband met de warmte kun je de stad en zijn bezienswaardigheden wellicht het beste tijdens de zomer vermijden. Het voor-, najaar en de winter zijn een perfecte periodes om de stad te bezoeken. De beste reistijd voor Phoenix is dus bijna het gehele jaar door. De zomers zijn zeer warm, maar dit schuwt de meeste zon liefhebbers niet.

 

Temperatuur in Phoenix.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari 19 4
februari 21 6
maart 24 8
april 29 11
mei 34 16
juni 39 21
juli 41 25
augustus 40 24
september 37 21
oktober 31 14
november 24 8
december 20 5

 

Waar overnachten in Phoenix?

Zoals ik net al aangaf en je hierboven op de kaart ziet, liggen er een aantal steden om Phoenix. Reizigers overnachten niet alleen in de stad Phoenix, maar vinden het ook leuk om bijvoorbeeld in een hotel, huurhuis of een luxe resort in de omliggende steden te overnachten.

De steden; Scottsdale, Tempe en Mesa zijn daar een goed voorbeeld van. Ook in deze steden kun je een hotelovernachting boeken en nog makkelijk de bezienswaardigheden van Phoenix bezoeken.

Dit zijn de beste overnachtingen in Phoenix bij Booking.com

 

 

Ervaring  Phoenix, Arizona.

Na een aantal dagen Zion National Park, Bryce Canyon National Park en Page bezocht te hebben, zijn wij doorgereden naar Phoenix om hier de laatste dagen van onze vakantie door te brengen.

Waarom? Wij wilden de bezienswaardigheden van Phoenix zien, genieten van de heerlijke temperatuur en ‘rondhangen’ in ons gehuurde huis, met infinity pool en prachtig uitzicht. Wij hebben Phoenix dus bezocht voor de bezienswaardigheden, maar ook om onze vakantie af te sluiten.

Ook dit is een optie als je een rondreis door het zuidwesten van Amerika maakt. Verblijf de laatste dagen van je vakantie in Phoenix. Phoenix is een overzichtelijke stad, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Phoenix en de omgeving is prachtig!

 

Ook leuk om te lezen.

–> Ontbijten in Phoenix. Mis deze hotspots niet

–> Het mooiste van de Grand Canyon.

–> In de buurt van Phoenix? Breng eens een bezoekje aan Sedona.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Phoenix, Arizona.

–> Bezoek jij de upper of lower Antelope Canyon?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Los Angeles? Kijk dan eens bij de beste Amerika reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button