Bezienswaardigheden AmerikaBlog

14x Bezienswaardigheden in Texas die je niet mag missen.

Bezienswaardigheden Texas. De staat Texas in de Verenigde Staten is groot, heel groot. Texas is namelijk zo groot dat wanneer je het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland én België combineert, je ongeveer de grote van de staat Texas hebt. Na Alaska is Texas de tweede grootste staat van Amerika.

Texas herbergt nog vele geheimen voor reizigers.

De Lone Star State, zoals Texas ook wel genoemd wordt, herbergt nog vele geheimen voor reizigers. Want Texas wordt door Amerika reizigers nooit als eerste bezocht. Californië, Florida en New York worden veelvuldig aangedaan, maar de tweede grootste staat van Amerika komt pas veel later aan bod.

Genoeg geheimen en bezienswaardigheden in Texas te ontdekken dus. Texas heeft een aantal schitterende grote steden. Zoals bijvoorbeeld Dallas, Houston, Austin en San Antonio. Maar ook natuurliefhebbers komen in Texas aan hun trekken, want Texas heeft een aantal schitterende Parken. Big Bend National Park, Guadalupe National Park en Palo Duro Canyon State Park zijn hiervan een goed voorbeeld.

 

Bezienswaardigheden Texas.

Tijdens je rondreis door Texas kun je veel leren over het verleden van de staat, maar ook over het heden. Er is namelijk zoveel te doen dat deze lijst van bezienswaardigheden in Texas makkelijk vol had kunnen staan met prachtige wandelroutes, musea, natuurparken en restaurants.

Ik heb de lijst beperkt en geprobeerd om een goede balans te vinden tussen cultuur, geschiedenis en de mooiste natuur van Texas. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Texas:

 

1. Houston Space Center.

De grootste kanshebber voor de meest populaire bezienswaardigheid in Texas is het Houston Space Center. Het centrum is namelijk de thuisbasis van Mission Control, waar NASA toezicht houdt op vluchten naar de ruimte.

Bezoekers van het Space Center worden verwend met een grote verscheidenheid aan historische voorwerpen, inclusief objecten die verzameld werden op de Apollo en Mercury-missies. Je kunt in het Houston Space Center ook jezelf als astronaut aankleden.

–> Vind tickets bij Viator.com voor het Houston NASA Space Center.

Adres: 1601 E NASA Pkwy, Houston, TX 77058, Verenigde Staten.

 

2. The Alamo.

De Alamo ligt aan de rand van San Antonio en is misschien wel een van de belangrijkste historische gebouwen in de Verenigde Staten. De Alamo werd namelijk gebouwd door de Franciscanen in 1744 en werd in 1834 omgevormd tot een fort.

The Alamo is beroemd, omdat tijdens de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog een handjevol Amerikanen het gebouw bezette en dagenlang standhielden tegen een leger van 3.000 Mexicaanse soldaten. Vandaag de dag wordt dit gebouw door meer dan twee miljoen mensen per jaar bezocht.

–> Bekijk hier leuke tours en activiteiten naar The Alamo in San Antonio. 

Adres: 300 Alamo Plaza, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten.

 

3. San Antonio River Walk.

Bij de San Antonio River Walk, maak je een leuke wandeling langs de San Antonio rivier. De River Walk is kilometers lang en leid je dwars door het hart van de stad. Tijdens de wandeling kom je langs restaurants, winkels en de beste hotels van de stad.

De wandeling is absoluut de moeite waard, misschien zelfs wel twee keer. Een keer overdag en dan nog een keer ’s avonds, met al de lichtjes.

Tip: De wandeling langs de River Walk liever niet te voet afleggen? Er zijn genoeg mogelijkheden om een fiets te huren in San Antonio. Fiets gezellig langs de San Antonio River Walk, The Alamo en nog vele andere bezienswaardigheden.

–> Hier kun je fietsen huren in San Antonio, Texas.

Adres: 849 E Commerce St, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten.

 

4. San Antonio Missions National Historical Park.

In dit San Antonio Nationale Historische Park zie je vier van de vijf Spaanse missies van San Antonio. In het begin van 1700 werd het zuiden van Texas aangevallen door Apache’s en heerste er ziekte en droogte. De enige kans voor de Texanen om te overleven, was om zich op te sluiten in de missies.

De ondergedoken Texanen waren in de missies verplicht om hun traditionele leven af te zweren en een nieuwe religie te accepteren. In de missies zijn exposities te zien, maar ook acteurs die het verhaal van de geschiedenis vertellen.

Adres: 6701 San Jose Dr, San Antonio, TX 78214, Verenigde Staten.

 

5. Natural Bridge Caverns.

Dit indrukwekkende ondergrondse netwerk heeft meer dan 10.000 verschillende druipsteenformaties en is de grootste toegankelijke grot van Texas. Natural Bridge Caverns vind je op slechts een klein stukje rijden (ongeveer 30 minuten) van de stad San Antonio.

In de grotten kun je deelnemen aan een aantal tours, zoals bijvoorbeeld de lantaarn tour die je de gelegenheid geeft om de grot in zijn oorspronkelijke staat te zien. Precies zoals de ontdekkers de grot vele decennia geleden aantroffen.

Adres: 26495 Natural Bridge Caverns Rd, San Antonio, TX 78266, Verenigde Staten.

texas-bezienswaardigheden-caverns

 

6. Big Bend National Park.

In het zuidwesten van Texas ligt Big Bend National Park en de naam van het Park is afgeleid van de grote bocht in de Rio Grande rivier. Het National Park ligt in de Chihuahuan-woestijn en heeft diverse hoogte verschillen en hierdoor een gevarieerd landschap. Zo is er in het Park voldoende wildlife te vinden, inclusief de bekende Bald Eagles en meer dan 1.000 planten soorten.

In het Park vind je meer dan 200 kilometer aan wandelpaden en drie grote canyons: Mariscal, Boquillas en de Santa Elena Canyon. Ben je in Texas? Dan kun je Big Bend National Park, dé belangrijkste bezienswaardigheid in Texas natuurlijk niet overslaan.

Adres: 310, Alsate Dr, Big Bend National Park, TX 79834, Verenigde Staten.

 

7. Guadalupe Mountains National Park.

Ben je op zoek naar een van de meest spectaculaire woestijngebieden van Texas? Dan vind je deze in het Guadalupe Mountains National Park. Dit National Park ligt op ongeveer 185 kilometer ten westen van de stad El Paso.

Wildlife, kilometers aan wandelpaden, weelderige bossen en natuurlijke warmwaterbronnen. Je vindt het hier allemaal. Het Visitor Centre in Pine Springs is dé plek om informatie te vinden over de vele wandel- en fietspaden in het Park.

Adres: Salt Flat, TX 79847, Verenigde Staten.

 

8. Padre Island National Seashore.

Dit onontwikkelde eiland is het langste eiland in de wereld en strekt zich 112 kilometer uit van het begin tot aan het einde van het eiland.

Strand, grasland, zeldzame dieren zoals bijvoorbeeld bijzondere schildpadden en talloze ‘onbekende’ vogels nestelen zich hier op het eiland. Padre Island is een bekende plek voor vogelaars, omdat het eiland een rustplaats is voor meer dan 350 vogelsoorten.

Adres: 20420 Park Rd 22, Corpus Christi, TX 78418, Verenigde Staten.

 

9. Texas State Capitol.

Het Texas State Capitol ligt in Austin en werd in 1888 gebouwd. Je kunt het gebouw bezichtigen en er zijn diverse gratis tours waar je aan kunt deelnemen. De tours geven informatie over verschillende monumenten, waaronder bijvoorbeeld een gedenkteken voor veteranen van de Vietnam oorlog.

Maar je krijgt tijdens de tour ook inzicht in de geschiedenis van het gebouw en de functie van het verleden en het heden.

Adres: 1100 Congress Ave, Austin, TX 78701, Verenigde Staten.

 

10. Fort Worth Stockyards.

Fort Worth Stockyards werd in 1866 opgericht en dankt zijn naam aan de vee-industrie, die betrokken was bij de logistiek, administratie en het vervoer van vee naar alle uithoeken van de Verenigde Staten.

Deze Stockyard is een van de laatste in zijn soort en is tegenwoordig de thuisbasis van diverse attracties, zoals bijvoorbeeld rodeo’s en concerten. Je kunt hier ook Wild West winkelen. Er zijn verschillende tentoonstellingen over het verleden en er is informatie over de rol die het vee gespeeld heeft in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Adres: 2501 Rodeo Plaza, Fort Worth, TX 76164, Verenigde Staten.

 

11. Sixth Floor Museum.

Het Sixth Floor Museum, bevindt zich op de zesde verdieping van het Dallas County Administration Building in het centrum van Dallas. Het museum is de thuisbasis van diverse tentoonstellingen die het verhaal van het leven en de moord op John F. Kennedy vertellen.

Bezoekers van het museum kunnen voorwerpen, foto’s en ooggetuigenverslagen bekijken. De collectie van het museum wordt steeds groter en bestaat uit ongeveer 45.000 artikelen.

–> Vind hier tickets voor het Sixth Floor Museum in Dallas.

Adres: 411 Elm St, Dallas, TX 75202, Verenigde Staten.

 

12. Dallas Zoo.

Ik weet niet hoe het komt, maar tijdens onze vakanties in de Verenigde Staten wil ik altijd bij een dierentuin langs. Zo staat de Dallas Zoo ook hoog op mijn lijstje. De Dallas Zoo ligt in Marsalis Park, net ten zuiden van de binnenstad van Dallas.

Deze dierentuin werd opgericht in 1888 en is de oudste en grootste dierentuin van Texas. Het is een non-profit organisatie en wordt beheerd door de Dallas Zoological Society.

Je ziet hier meer dan 2000 dieren en de Zoo staat vooral bekend vanwege zijn vele Afrikaanse dieren. Tevens is er een kinderboerderij die je kunt bekijken vanuit een monorail.

Adres: 650 S R L Thornton Fwy, Dallas, TX 75203, Verenigde Staten.

 

13. Pleasure Pier Galveston.

Na de verwoestingen, die veroorzaakt werden door orkaan Ike, hebben de inwoners van Galveston hard gewerkt aan een wederopbouw van de stad. Zo hebben ze ook de Pier van Galveston aangepakt en is deze omgebouwd tot een heerlijke promenade vol met amusement.

Een polsbandje geeft je onbeperkt toegang tot alle attracties van de Pier. Op de Pier vind je ongeveer 16 attracties waaronder The Pirate’s Plunge. Die gaat je gegarandeerd verkoeling geven op een warme dag in Texas. Vergeet ook de Texas Star Swing niet uit te proberen.

In de avond wordt de Pier omgetoverd tot een spectaculaire lichtshow en is er vaak live muziek.

Adres: 2501 Seawall Blvd, Galveston, TX 77550, Verenigde Staten.

 

14. Hamilton Pool.

Op een warme dag (en dat zijn de meeste dagen in Texas) is er geen betere plek om even af te koelen in een natuurlijke Pool. De meest indrukwekkendste Pool in de staat Texas is waarschijnlijk de Hamilton Pool, een spectaculair natuurlijk zwembad (gat met water) dat gevoed wordt door de Hamilton Creek.

De Pool wordt af en toe gesloten als gevolg van slechte weersomstandigheden, maar is meestal gewoon open. Vergeet niet om een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen.

Adres: 24300 Hamilton Pool Rd, Dripping Springs, TX 78620, Verenigde Staten.

 

Ervaring bezienswaardigheden Texas.

Dit waren ze, 14 bezienswaardigheden in Texas. Natuurlijk kan ik nog veel meer bezienswaardigheden in Texas benoemen, maar als je met deze 14 bezienswaardigheden begint, kom je al een heel eind.

De lijst heb ik beperkt tot de belangrijkste bezienswaardigheden en ik heb geprobeerd om een goede balans te vinden tussen cultuur, geschiedenis en de mooiste natuur van Texas. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Veel plezier tijdens je reis in Texas!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 11 steden die je in Texas absoluut niet voorbij mag rijden.

–> 13x top bezienswaardigheden in Houston.

–> Wat kost een rondreis door Amerika?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> De mooiste Nationale & State Parken van Amerika vind je hier.

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten.

 

Reizen Amerika

 

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten! En dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Texas aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar Texas.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Texas.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Texas.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Texas.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Texas.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button