BlogNew York

11 hoogste wolkenkrabbers van New York City.

New York City is beroemd om vele dingen, maar in de eerste plaats staat deze schitterende stad  bekend om zijn vele wolkenkrabbers. Je kunt er niet omheen, letterlijk, want waar je ook loopt in Manhattan, je ziet ze overal. Maar waarom vind je de mooiste en hoogste wolkenkrabbers van New York City juist hier?

Het begon allemaal met de religieuze kathedraal, de “oudste wolkenkrabber”, Trinity Church.

Het begon allemaal met de religieuze kathedraal, de “oudste wolkenkrabber”, Trinity Church. Die was bijna 86 meter hoog op het moment van voltooiing in 1846. Na het zien van deze hoge kerk, wilde de New Yorkers meer. De ‘bouw woede’ voor het hoogste, concurrerende en het meest commerciële gebouw barstte ergens eind van de negentiende eeuw pas echt goed los. En sinds die tijd zijn in Manhattan vele wolkenkrabbers de lucht in geschoten.

Sommige van de oudere gebouwen zijn in het verleden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Maar twee van New York’s meest beroemde torens – WTC Twin Towers – werden op de meest brute wijze vernietigd tijdens de aanslag van 9/11. Gelukkig hebben de New Yorkers na dit verschrikkelijk voorval een nieuw en elegant, glazen toren – One World Trade Center – er voor in de plaats gezet. Op dit ogenblik is dit de hoogste wolkenkrabber van New York City.

 

Stedentrips

 

11 Hoogste wolkenkrabbers van New York City.

In onderstaande lijst vind je de 11 hoogste wolkenkrabbers van New York City. Het zijn niet alleen de hoogste, maar misschien ook wel de meest iconische wolkenkrabbers van de stad.

Deze lijst van hoogste wolkenkrabbers van New York rangschikt de wolkenkrabbers van New York City en is gebaseerd op de standaard maatstaven van hun hoogte. Dit omvat torenspitsen en architectonische details, maar het omvat niet de antennemasten.

 

1. One World Trade Center.

Het One World Trade Center is een wolkenkrabber in New York die met zijn hoogte van 541 meter het hoogste gebouw van de Verenigde Staten is. Het gebouw is het vijf na hoogste gebouw ter wereld en is onderdeel van het nieuwe World Trade Center.

De naam verwijst naar de wolkenkrabber 1 World Trade Center, ook wel North Tower genoemd, van het oorspronkelijke World Trade Center, dat werd verwoest tijdens de terroristische aanslagen van 11 september 2001. De bouw van het One World Trade Center startte op 27 april 2006 en de opening vond plaats op 3 november 2014.

Hoogte gebouw: 541 meter.

Adres: 285 Fulton St, New York, NY 10007.

Kun je het gebouw bezoeken: Ja.

Tickets voor het One World Observatory, zonder wachtrij.

 

 

2. 432 Park Avenue.

432 Park Avenue, of ook 440 Park Avenue genoemd, is een woontoren in Midtown Manhattan. Bij de voltooiing van het gebouw, eind 2015, was 432 Park Avenue met een hoogte van 426 meter het op een na hoogste gebouw van New York.

432 Park Avenue heeft in totaal 126 appartementen, waarvan de oppervlaktes variëren tussen de 130 m² en de 770 m². De prijzen voor een appartement variëren tussen de $20 miljoen en de $85 miljoen.

Hoogte gebouw: 526 meter.

Adres: 432 Park Ave, New York, NY 10022.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee

 

3. Empire State Building.

Het Empire State Building werd voltooid in 1931, gebouwd in net iets meer dan een jaar sinds de start in januari 1930. Het Empire State Building moest zijn titel van hoogste wolkenkrabber van de wereld destijds afstaan aan het nabijgelegen Chrysler Building. Het gebouw kon de titel van hoogste gebouw van de wereld voor bijna 40 jaar verdedigen, de langste periode in de geschiedenis.

Het Empire State Building was het hoogste gebouw van New York van zijn voltooiing in 1931 tot 1972 en van 2001 tot 2013. Het Empire State Building is nog steeds beroemd om zijn ongelooflijke panoramisch uitzicht, evenals zijn neon verlichting, die ter gelegenheid van kleur veranderd.

Hoogte gebouw: 381 meter.

Adres: 350 Fifth Ave, New York, NY 10118.

Kun je het gebouw bezoeken: Ja.

Tickets voor het Empire State Building, zonder wachtrij.

 

 

4. Bank of America Tower.

De Bank of America Tower in New York is een wolkenkrabber die je vindt tegenover Bryant Park in Midtown Manhattan. De naam van de wolkenkrabber verraadt al een beetje dat de Bank of America de voornaamste huurder is van het gebouw.

Volgens de bank is het gebouw een van de efficiëntste en milieuvriendelijkste gebouwen in de wereld. De wolkenkrabber is bijzonder milieuvriendelijk door het gebruik van windturbines, isolerend glas en led-lampen, die automatisch dimmen als er voldoende daglicht is. Tijdens de bouw is grotendeels gebruik gemaakt van gerecyclede en herbruikbare materialen.

Hoogte gebouw: 366 meter.

Adres: 1 Bryant Park, New York, NY 10036.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

5. Three World Financial Center.

200 Vesey Street, voorheen bekend als de 3 World Financial Center en ook bekend als de American Express Tower is een wolkenkrabber in Manhattan, New York City. Gelegen op West Street tussen Liberty Street en Vesey Street. Het 225 meter hoge gebouw is het hoogste gebouw in het Brookfield Place-complex (voorheen bekend als het World Financial Center).

3 World Financial Center werd zwaar beschadigd door het vallende puin tijdens de aanslagen van 11 september 2001. Het gebouw, met name de zuidoostelijke hoek, had zware schade. Het gebouw moest daarom worden gesloten voor reparaties die duurde van 11 september 2001 tot en met mei 2002.

3 World Financial Center is vandaag de dag het hoofdkwartier van American Express.

Hoogte gebouw: 329 meter.

Adres: 200 Vesey Street 3 World Financial Center 24 Floor, New York, NY 10281.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

6. Chrysler Building.

Het Chrysler Building is 319 meter hoog en telt 77 verdiepingen. Deze wolkenkrabber was het hoogste gebouw van de wereld tussen 1930-1931, maar is nog steeds het hoogste gebouw ter wereld dat van baksteen is gebouwd.

Tegenwoordig staat het Chrysler Building als zesde op de lijst van hoogste gebouwen van New York City. De wolkenkrabber staat onder andere bekend om zijn art-decostijl en zijn spitse punt. 

Hoogte gebouw: 319 meter.

Adres: 405 Lexington Ave, New York, NY, 10174.

Kun je het gebouw bezoeken: Ja en nee.

Bezoekers kunnen het gebouw aan de buitenkant zien, maar je kunt ook de lobby bezoeken. In de lobby kun je de art deco details en het sierlijke plafond met muurschildering bewonderen. De rest van het gebouw is verhuurd aan bedrijven en niet toegankelijk voor bezoekers.

 

7. The New York Times Building (Times Tower).

The New York Times Building is een wolkenkrabber aan de westkant van Manhattan in New York City. De voornaamste huurder van het pand is de The New York Times Company, de drukker van onder andere The New York Times, de International Herald Tribune en The Boston Globe.

De toren van deze wolkenkrabber is 228 meter hoog, zonder antenne, met de antenne is de toren 319 meter hoog.

Hoogte gebouw: 319 meter.

Adres: 242 W 41st St, New York, NY 10036.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

8. One57.

One57 is de achtste hoogste wolkenkrabber van New York City. Het gebouw is gelegen aan 157 West 57th Street in Midtown Manhattan. 57th Street, die in de naam van de wolkenkrabber is opgenomen, is een van de belangrijke verkeersaders van Manhattan.

One57 ligt 200 meter en twee blokken ten zuiden van Central Park en schuin tegenover Carnegie Hall. Het gebouw wordt door heel wat New Yorkers vervloekt omdat het een te groot deel van de dag een schaduw werpt over een aanzienlijk deel van Central Park.

Na 432 Park Avenue is One57 het hoogste residentieel gebouw van Manhattan.

Hoogte gebouw: 306 meter.

Adres: 157 W 57th St, New York, NY 10019.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

9. Four World Trade Center.

Four World Trade Center, ook bekend als 150 Greenwich Street, maakt deel uit van het World Trade Center. Deze wolkenkrabber staat aan de oostkant van Greenwich Street, tegenover de locatie van de Twin Towers die in 2001 vernietigd werden. Four World Trade Center is het op drie na hoogste gebouw van het World Trade Center.

Hoogte gebouw: 298 meter.

Adres: 150 Greenwich St, New York, NY 10007.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

10. 70 Pine Street (American International Building).

American International Building, ook wel 70 Pine Street genoemd, is 290 meter hoog en telt 66 verdiepingen. Het gebouw is ontworpen door Clinton and Russell, Holton & George en heeft een oppervlakte van 80.400 vierkante meter.

Het gebouw is bekleed met bruin kalksteen en wordt bovenin wit, na een inspringing, zoals bij een ijskap op een berg. Voorheen was in de wolkenkrabber, op de 66ste verdieping, een sterrenwacht aanwezig. Men had hier de beste uitzichten op ieder gebouw in downtown New York. De sterrenwacht was eerst open voor publiek, maar is nu alleen nog maar toegankelijk voor bepaalde werknemers van het gebouw.

Hoogte gebouw: 290 meter.

Adres: 70 Pine St, New York, NY 10270.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

11. The Trump Building.

The Trump Building (niet te verwarren met de Trump Tower) was in 1930 slechts 2 maanden het hoogste gebouw in de wereld. Voorheen was deze wolkenkrabber bekend als de Bank of Manhattan Trust Building, maar het gebouw staat tegenwoordig ook nog bekend als 40 Wall street.

The Trump Building zou met zijn 282,5 meter een halve meter hoger worden dan het op dat moment ook in aanbouw zijnde Chrysler Building. Maar de bouwers van het Chrysler Building waren echter zo gebrand op de titel van hoogste gebouw ter wereld dat ze toestemming gaven voor de bouw van een metalen spits van 58,4 meter.

Met 319 meter werd daarom het Chrysler Building, slechts enkele weken na de bouw van 40 Wall Street, het hoogste gebouw ter wereld. In 1995 werd het gebouw voor 8 miljoen dollar gekocht door Donald Trump.

Hoogte gebouw: 283 meter.

Adres: 40 Wall St, New York, NY 10005.

Kun je het gebouw bezoeken: Nee.

 

Wolkenkrabbers in aanbouw.

Terwijl ik dit artikel schrijf, zijn er twee kandidaat wolkenkrabbers die binnenkort aan deze lijst van hoogste wolkenkrabbers van New York City kunnen worden toegevoegd. De ontwikkeling en de bouw van wolkenkrabbers in Manhattan gaat namelijk zo snel dat dit artikel al bijna achterhaald is, terwijl ik het schrijf.

Sta er daarom niet versteld van als onderstaande 2 wolkenkrabbers binnenkort bij de 10 hoogste wolkenkrabbers van New York City horen. Als beide wolkenkrabbers zijn voltooid dan schuiven de wolkenkrabbers 70 Pine Street en The Trump Building een plaatsje naar achteren.

70 Pine Street en The Trump Building verliezen daarom binnenkort hun titel in deze lijst.

  • 30 Hudson Yard, 387 meter hoog
  • 53W53, 320 meter hoog.

 

hoogste-wolkenkrabbers-new-york

 

Hoe bezoek ik de hoogste wolkenkrabbers van New York City.

Als je in New York bent, dan wil je toch ook een keer op een van de mooiste en hoogste wolkenkrabbers van New York City staan? Want er is niets mooier om tegen zonsondergang een van de bekendste en hoogste wolkenkrabbers van New York City te bezoeken.

Want wanneer je op dat tijdstip een van de wolkenkrabbers van New York City bezoekt, zie je New York City namelijk nog met daglicht, maar blijf je nog heel even wachten dan zie je ook de zon ondergaan in misschien wel de meest iconische stad op aarde.

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de websites van Viator.com en Get Your Guide. Voor wij op vakantie gaan, kijk ik op mijn gemak welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel vervolgens de tickets online. Echt super handig.

Kijk daarom eens bij de websites van Viator.com en Get Your Guide.com. Wellicht dat je tickets met korting kunt scoren voor een van de mooiste en hoogste wolkenkrabbers van New York City!

Vind hier de beste tickets voor de wolkrabbers in New York.

 

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> Dit zijn ze! Goede betaalbare hotels in New York City.

–> Zo bezoek je het Vrijheidsbeeld in New York.

–> 100 super leuke én gave dingen om te doen in New York.

–> Alles wat jij wil weten over de metro in New York City?

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

 

 

Wil jij een stedentrip naar New York City maken? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button